Workflow automatisatie

Database publishing

Bij het produceren van catalogi of folders is het steeds weer een hele klus om de juiste gegevens bij het juiste artikel te plaatsen. Menig DTP'er spendeert uren met knippen en plakken vanuit Excel of tekst documenten om de juiste data in InDesign te zetten. Bij de eerste correctieronde start de volgende tijdrovende taak als prijzen of omschrijvingen moeten wijzigen.

Database publishing

Data rechtstreeks uit een database in Adobe InDesign plaatsen

Bij tijdkritische publicaties, zoals bv. catalogi, kan de tijd die je spendeert aan pagina-opmaak drastisch gereduceerd worden en kan tegelijkertijd de foutenmarge beperkt gehouden worden. Met behulp van de juiste tools in combinatie met de mogelijkheden die in InDesign zelf ingebouwd zijn kan je snel data uit een levende databank halen en geautomatiseerd plaatsen en opmaken.

Catena Company werkt met EasyCatalog, een Database Publishing oplossing die de link legt tussen de records in je database en de opmaaktemplates die je op voorhand hebt aangemaakt in een InDesign Library. Door drag & drop in InDesign kunnen complexe pagina’s samengesteld worden in een paar seconden, gevuld met live data. Op die manier kunnen niet alleen catalogi maar ook brochures, prijslijsten of handleidingen moeiteloos met EasyCatalog opgemaakt worden.

Meer info nodig over onze Database publishing oplossingen ?

Contacteer onze Workflow-specialisten

Technology partners