Case studies

Het creatieve team van Cartamundi gaat voor kwaliteitsvolle trainingen

Kaat Meylemans, Lead Designer bij Cartamundi, vult haar planning naast dagelijks vormgeven van kaart- en bordspellen met art direction taken zoals stijlbepaling, finale file check, het opvolgen en coachen van interne en externe designers.

Hoe ben je bij Catena Company terecht gekomen?

Catena Company heeft het Creatieve team van Cartamundi enkele jaren geleden uitgenodigd om het Adobe CC Event bij te wonen. Hieruit bleek dat Adobe programma’s nog vele geheimen voor ons hebben met elk jaar nieuwe, fantastische features die het creatieve designproces versnellen en verbeteren. Sindsdien is de bal aan het rollen gegaan en is Catena een vaste waarde geworden voor mij en het Creatieve team. Het is ook zeer praktisch dat Catena in Turnhout gevestigd is, net zoals Cartamundi. Het is een luxe om in dezelfde stad kwaliteitsvolle opleidingen te vinden.

Hoe heb je de training(en) ervaren?

Een goede docent is goud waard, dat werd duidelijk uit de trainingen die mijn collega’s en ik gevolgd hebben. Een training die met passie en enthousiasme gegeven wordt, vliegt zo voorbij. Onze trainingsdagen bevatten naast een belangrijke basisopfrissing ook interessante tips & tricks en nieuwe features. Elke vraag werd beantwoord en waar onze kennis minder was, werd die bijgeschaafd. Tot nu toe heb ik elke training positief ervaren, en ik spreek dan ook voor mijn collega’s.

Waarom was je op zoek naar een training?

De sector verwacht tegenwoordig een ‘all-round team’ dat elk soort project aan kan. Het Creatieve team van Turnhout focust zich meer op druk, maar we willen onze creativiteit ook via andere media kwijt. Daarom willen wij ook kennis en ervaring opdoen op vlak van video, web en fotografie. De vraag naar video/videobewerking en fotografie stijgt en daaraan willen we - zowel intern als extern - professioneel beantwoorden. De creatieve trainingen van Catena Company zijn heel doelgericht en voldoende uitgebreid om onze know-how bij te schaven.

Wat doe je met de opgedane kennis?

Ik hou enorm van bijscholen. Als ik iets interessant geleerd heb, geef ik het graag opnieuw door aan teamleden d.m.v. kleine interne opleidingen, tips en tricks meetings of inspiratiemomenten. Mijn ervaring leert dat het delen van kennis het team fris, up-to-date en enthousiast houdt. Het team krijgt dan nog meer “goesting” om te innoveren en creatiever uit de hoek te komen.

Waarom kom je terug? Of waarom zou je terugkomen?

Na jaren ervaring bij Cartamundi zorgt Catena voor een zeer waardevolle aanvulling op vlak van softwarekennis. Catena heeft mij zo verrast met de kennis en ervaring van hun docenten en de kwaliteit van de trainingen dat ik elk jaar op zoek ga naar nieuwe trainingen die ik ook aanraad aan collega’s.

Het creatieve team van Cartamundi gaat voor kwaliteitsvolle trainingen Content Rechts Het creatieve team van Cartamundi gaat voor kwaliteitsvolle trainingen Content Rechts 2 Het creatieve team van Cartamundi gaat voor kwaliteitsvolle trainingen Content Rechts 3