Case studies

Catena Company steunt Horeca Vlaanderen … en omgekeerd!

We weten allemaal hoe hard Covid-19 o.a. de horeca treft … nu voor de tweede keer zelfs!
Horeca Vlaanderen bleef echter niet bij de pakken zitten. Ze hebben gezwoegd en gezweet om hun werking zo normaal mogelijk te houden en er steeds te blijven staan voor hun leden. Ook met training.

Sinds jaar en dag is Horeca Vlaanderen een trouwe klant en fan van onze trainingen. Voor hun leden richten ze meermaals per jaar plezante leermomenten in, dit zeer vaak onder de vorm van workshops. Enerzijds om haar leden de kans te bieden hun netwerk te verruimen, anderzijds ook om iets waardevols mee te geven.

Covid-19

We weten allemaal hoe hard Covid-19 o.a. deze sector treft … nu voor de tweede keer zelfs!
Horeca Vlaanderen bleef echter niet bij de pakken zitten. Ze hebben gezwoegd en gezweet om hun werking zo normaal mogelijk te houden en er steeds te blijven staan voor hun leden. Ook met training.

Isa Martens, horeca academie coördinator van Horeca Vlaanderen, stelde afgelopen zomer in samenwerking  met Catena Company een heel mooi trainingsaanbod samen. Waaronder een hele reeks fysieke video-workshops van Fernando Pauwels, videodocent bij Catena Company en owner van Motion in Sync. Leuke, leerrijke en waardevolle workshops, waar leden echt mee aan de slag kunnen.

En toen kwam de 2de golf van Corona-besmettingen, het hing al een tijd in de lucht en ja hoor, de 2de lockdown kwam echt roet in het eten gooien. De hele sector moest alweer toe.

Isa, van Horeca Vlaanderen, nam contact op met Dennis Martens, accountmanager bij Catena Company, met de boodschap: “Kijk Dennis, wij zijn een vakfederatie met een voorbeeldfunctie voor onze leden. We kunnen het echt niet maken om deze workshops fysiek te laten doorgaan. Ik vrees dat we de workshops moeten annuleren”. Samen hebben Isa en Dennis even overlegd: “Kunnen we deze workshop niet online geven?”, dat was de hamvraag. Dit werd teruggekoppeld naar Fernando en helaas was dat voor die specifieke workshops niet mogelijk.

Fernando liet op dat moment zijn creatieve brein werken en kwam reeds diezelfde avond terug met maar liefst 4 nieuwe interactieve video-workshops, die wèl online kunnen. Deze werden voorgesteld aan Isa en dolenthousiast sprong zij mee op de kar, publiceerde de nieuwe workshops op hun website en in nog geen 24 uur tijd waren alle plaatsen volzet.

Dit toon aan hoe flexibel en creatief de horecasector in elkaar zit, verrassend-uit-de-hoek komt, en blijft volhouden, ondanks zware tijden, maar vooral ook blijft investeren in zichzelf, ten voordele van de toekomst voor de hele horecasector.

“Een voorbeeldfunctie”: zei Isa, en ’t is nog echt waar ook!

Catena Company steunt Horeca Vlaanderen … en omgekeerd! Content Rechts Catena Company steunt Horeca Vlaanderen … en omgekeerd! Content Rechts 2