Case studies

Thomas Desmedt, Departement Mobiliteit en Openbare werken

Thomas Desmedt, medewerker bij Departement Mobiliteit en Openbare Werken, volgde al verschillende van onze trainingen.

Afbeelding mock-up

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Eigenlijk toevallig om eerlijk te zijn. Ik ben beginnen zoeken bij bekende leveranciers van trainingen naar een training Illustrator infographics maar kon geen enkele vinden waarvan ik dacht dat ze mij de nodige meerwaarde kon bieden in vergelijking met de te maken kost. Na een aantal zoekcycli kwam ik plots bij de ZOOmertrainingen. Bij de voorstelling was het duidelijk dat een hands-on-approach werd nagestreefd. Dat heeft mij overtuigd om een een training te volgen.

Waarom was je op zoek?
Ik werd gevraagd om een infographic te maken en na wat zoekwerk en zelfstudie werd het al snel duidelijk dat Illustrator het programma bij uitstek was om dat te doen. Ik had toen al ervaring met Illustrator. Toch vond ik nergens iets wat me hands-on kon tonen wat de mogelijkheden echt waren, toch niet via zelfstudie of online training.

Hoe heb je de training(en) ervaren?
De trainingen waren erg pittig. Er werd duidelijk geopteerd voor praktisch lesgeven waarbij er vooral ruimte was voor de creativiteit van de designer. Daarnaast werden de deelnemers gestimuleerd om samen te werken en samen na te denken over het design, iets wat in de realiteit toch meer en meer voorkomt.

Wat doe je met de opgedane kennis?
Mijn toolset is op geniale wijze uitgebreid waardoor ik niet enkel voor infographics over de nodige competenties beschik, maar ook mijn andere workflows heb kunnen verbeteren. Mijn designwerk heeft een boost gekregen in creativiteit, complexiteit en graad van afwerking.

Waarom kom je terug?
De trainingen waren de eerste die mij op zeer korte tijd zoveel hebben bijgebracht. De docenten hebben mij gestimuleerd out of the box te denken. Catena Company verkiest ook duidelijk eerder het principe van een dag minder dan een dag langer maar toch met dezelfde inhoud. Daarnaast zijn ze met voorsprong de beste in ‘waar voor je geld’ in vergelijking met een aantal andere grote spelers op diezelfde markt.

Thomas Desmedt, Departement Mobiliteit en Openbare werken Content Rechts Thomas Desmedt, Departement Mobiliteit en Openbare werken Content Rechts 2 Thomas Desmedt, Departement Mobiliteit en Openbare werken Content Rechts 3