Nieuws

Ondernemers voor de klas

vrijdag, 05 januari 2018

Eddy Smets, zaakvoerder bij Catena Company, maakt deel uit van het onderwijsproject 'Ondernemers voor de klas'.

Tijdens de 7e editie van 'Ondernemers voor de klas' zullen 450 ondernemers en bedrijfsleiders 6 weken lang ruim 750 gastcolleges geven over ondernemerschap en ondernemingszin in secundaire- en hogescholen in heel Vlaanderen. Ook Eddy Smets neemt al voor de derde keer deel.

"Dit project sluit naadloos aan bij onze strategie en missie waarbij wij het belangrijk vinden het onderwijs en het bedrijfsleven op elkaar af te stemmen", aldus Eddy. 

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!

Dit om het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten en een positieve beeldvorming over ondernemerschap bij jongeren te creëren. Daarnaast wil Vlajo met dit initiatief ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

Door dit project krijgen meer dan 14.000 jongeren de unieke kans om in contact te komen met de bedrijfswereld en al hun prangende vragen te stellen aan ervaren bedrijfsprofessionals.

ovdk