Blog

Infographics Congres 2018

Photoshop, een essentiële skill voor elke marketing medewerker

woensdag, 09 januari 2019, geschreven door: Geerte Verbraeken

Al jaren is Photoshop één van dé tools in grafisch ontwerp of webdesign. Vroeger werd Adobe Photoshop vooral aanschouwd als een soort ‘extra’ vaardigheid, maar intussen werd het een ‘must have’-skill voor marketeers binnen brandowners. Eens je kennis van Photoshop van een goed niveau is, maakt je dat binnen een marketingafdeling een waardevollere werknemer.

Marketing draait niet langer alleen maar om creatief te zijn met inhoud en te denken aan je doelgroep, maar om het creëren van visuele inhoud en het begrijpen van welke visuele inhoud er best bij welke doelgroep terecht komt. Want wat je ook creëert of ontwerpt, een goed beeld is noodzakelijk om je inhoud kracht bij te zetten.

Er zijn veel redenen om Photoshop te leren. We geven je er graag enkele mee waarom Photoshop een essentiële vaardigheid is in je functie als marketeer.

 

1. Social media

Op social media zie je zoveel beelden verschijnen dat je er als marketeer toch wil uitspringen met de beelden die jij publiceert. Je volgers zien ongetwijfeld het verschil tussen beelden die zorgvuldig overwogen en verbeterd zijn in Photoshop en foto’s die gepost werden zonder aandacht voor detail.

Naast foto’s ‘verbeteren’ en het plaatsen van tekst op foto’s biedt Photoshop zoveel meer om controle te krijgen over je beeldmateriaal. Je beelden zien er namelijk veel professioneler uit als ze bijvoorbeeld al het juiste formaat hebben en op elk medium dezelfde sfeer uitademen.

Op social media does size matter! Elk medium heeft zijn afmetingen die ook nog eens regelmatig veranderen. In Photoshop kan je sinds een tijdje ook werken met artboards om zo templates te maken voor al je sociale profielen.

 

2. Events

Organiseer je binnen je bedrijf ook events? Dan biedt Photoshop je ook heel wat mogelijkheden. Met Photoshop laat je je foto’s dezelfde sfeer uitademen. Als je eenmaal wat bedreven bent in de instrumenten van Photoshop maak je zelfs bepaalde presets of actions om dit te automatiseren.

Ook met de nieuwe GDPR-richtlijnen komt Photoshop erg goed van pas. Zo maak je met enkele simpele stappen gezichten subtiel onherkenbaar.

Wil je wat dynamiek aan je beelden toevoegen, zijn er natuurlijk altijd de mogelijkheden in Photoshop om je achtergrond wat te vervagen of wat scherptediepte te creëren. Met deze techniek bepaal jij het aandachtspunt van je beeld.

 

3. Mailings

Binnen je marketingfunctie maak je vast en zeker ook email-campagnes op. Deze mailings moeten ongetwijfeld ook voorzien worden van beelden. Ook hierin kan Adobe Photoshop een cruciale rol spelen. Belangrijk bij het maken van beelden voor e-mails is dat ze niet te groot zijn zodat ze ook op mobiel snel en goed laden.

Ook als je bewegende beelden in een mailing wil maken, is Photoshop een ideale tool. Door het gebruik van geanimeerde GIF’s maak je jouw mailing nog net dat tikkeltje beter. Maar een GIF wordt niet door elke e-mail client ondersteund. Zo zal Outlook 2007, 2010 en 2013 geen GIF afspelen maar enkel de eerste frame tonen.

 

4. Presentaties

Geef je presentaties of maak je ze misschien voor anderen? Hoe dan ook wil je dat je presentaties professioneel ogen en opvallen. Een essentieel onderdeel is het gebruik van beelden of beeldelementen. Gebruik je bijvoorbeeld stockfoto’s, maar is het beeld toch niet echt waar je naar op zoek was, dan kan je met je Photoshop-kennis wat aanpassingen doen.

Wil je je beeld vrijstaand maken of details nog meer in het oog laten springen? Met enkele simpele technieken in Photoshop geef je beelden een professionele uitstraling die helemaal past binnen de branding van je bedrijf.

Uiteraard smuk je met enkele klikken ook je profielfoto op Facebook of LinkedIn op. Snel wat oneffenheden wegwerken bijvoorbeeld, want personal branding is natuurlijk ook belangrijk.

 

Binnen ons trainingsportfolio hebben we tal van mogelijkheden om je Photoshop skills uit te bouwen, te verbeteren of helemaal high level te krijgen.

Ontdek al onze Photoshop opleidingen hier


Over Geerte Verbraeken

Geerte is sinds jaar en dag een vaste waarde binnen Catena. Ze begon als licentiespecialiste, maar ontpopte zich later als trainingcoördinator. Geerte ontwikkelt nieuwe trainingmodules en gaat samen met de docenten op zoek naar interessante onderwerpen om trainingen rond te organiseren. Naast Catena is ze mama van 2 prachtige kids. Een dochter, Tille en een zoon, Fonne. In haar vrije tijd houdt ze zich graag creatief bezig met allerlei projectjes.

  • Volg Geerte Verbraeken op

Recent...

Photoshop CC 2019: Kon het nog beter worden?

Photoshop CC 2019: Kon het nog beter worden?

14 januari, 2019 - Tim Melis

Het nieuwe jaar is weer gestart en omdat het net vaak die eerste weken van het jaar wat rustiger op kantoor is, is dit het uitgelezen moment om de nieuwe…

Lees meer

Photoshop, een essentiële skill voor elke marketing medewerker

Photoshop, een essentiële skill voor elke marketing medewerker

9 januari, 2019 - Geerte Verbraeken

Al jaren is Photoshop één van dé tools in grafisch ontwerp of webdesign. Vroeger werd Adobe Photoshop vooral aanschouwd als een soort ‘extra’ vaardigheid, maar intussen werd het een ‘must…

Lees meer

Fijne feestdagen!

19 december, 2018 - Natasja Van der Jonckheyd

Fijne feestdagen en een schitterend 2019 gewenst van het ganse Catena Company-team!

Lees meer

Infographics Congres 2018

Infographics Congres 2018

18 december, 2018 - Patrick Toebosch

Het Infographics Congres is een welbekend event omtrent alles rond, je kan het al raden, infographics. Ik had het genoegen om op deze dag aanwezig te zijn in Hilversum om…

Lees meer

Packshots maken met 1 druk op de knop?

Packshots maken met 1 druk op de knop?

4 december, 2018 - Natasja Van der Jonckheyd

Boss Paints is één van de meest outstanding bedrijven in hun sector. Een familiebedrijf in een markt die gedomineerd wordt door multinationals. Zij zijn anders dan de gewone verffabrikant, -…

Lees meer

Adobe Creative Cloud 2019 Event

Adobe Creative Cloud 2019 Event

29 november, 2018 - Geerte Verbraeken

Afgelopen weken organiseerde Catena Company enkele events om jullie op de hoogte te brengen van de nieuwigheden in het Adobe CC2019 pakket. Zo konden jullie kiezen uit een video sessie…

Lees meer

Adobe InDesign CC 2019. What's new?

Adobe InDesign CC 2019. What's new?

27 november, 2018 - Tim Melis

Sinds enkele weken is de nieuwe versie van het programma Adobe InDesign alweer beschikbaar. Voor diegene die het Catena Company Adobe CC2019 event gemist hebben, sommen we graag de nieuwe…

Lees meer

Adobe Max 2018: een overzicht

Adobe Max 2018: een overzicht

31 oktober, 2018 - Patrick Toebosch

Zoals ieder jaar begint Adobe MAX met de keynote van Adobe’s CEO Shantanu. Zoals we hem kennen, is hij laaiend enthousiast over hun nieuwste paradepaardje, Adobe Sensei. Een artificiële intelligentie-tool…

Lees meer