Blog

After Effects features Adobe CC 2019

3 nieuwe features van Adobe After Effects CC2019

dinsdag, 16 oktober 2018, geschreven door: Fernando Pauwels

Midden oktober betekent binnen de filmwereld dat we ook reikhalzend uitkijken naar de nieuwe features die Adobe met haar Creative Cloud aan de wereld voorstelt op Adobe Max. Vandaag lichten we een aantal nieuwe features van Adobe After Effects eruit. We kijken naar drie nieuwe features, namelijk het aangepaste Essential Graphics paneel, de aangepaste 3D werkruimte en de puppet pin tool die is uitgebreid.

Adobe CC2019: De essential graphics paneel 

In het Essential graphics paneel kan je binnen After Effects templates aanmaken voor editors die alleen maar moeten monteren binnen Premiere Pro. Een frustratie voor veel van de mensen die zo templates maakten, was dat ze niet konden aangegeven dat het lettertype ook mocht aangepast worden. Dat kan je nu wel.  

Ook kan je bepaalde parameters binnen het Essential Graphics paneel gaan groeperen, waardoor je beter het overzicht bewaard. 

Tenslotte kan je ook binnen ditzelfde paneel aangeven dat bepaalde templates tijds responsief zijn. Dat wil zeggen dat je de intro en outro van een animatie kan aanpassen in lengte, waardoor je bepaalde animatie elementen in de tijd kan beschermen. Je kan in- en uit animaties korter of langer maken maar een bepaalde minimum tijd aan animatie zal altijd behouden blijven binnen deze optie. 

 

Aanpassingen in de 3D werkruimte 

Een belangrijke wijziging voor iedereen die met 3D werkt binnen After Effects is dat vanaf nu al de 3D kanaal effecten, zoals fog 3D, depth matte, depth of field, etc. werken op 3D lagen binnen After Effects. Voorheen kon je deze effecten alleen toepassen op correct geformatteerde 3D elementen in een 3D software applicatie. Dat maakt het makkelijker om 2D in een 3D omgeving te plaatsen zonder eerst de omweg naar een 3D pakket te maken.

 

De verbeterde puppet pin tool van After Effects

De puppet pin tool heeft ook een facelift gekregen. Er zijn nieuwe types pins aan toegevoegd waardoor je de positie, de schaal en de rotatie van een pin kan definiëren. Zo krijg je meer controle over hoe de 'mesh' vervormd wordt rondom de pin. 

 

Wil je deze features hands-on oefenen? Onze opleidingen zijn aangepast met de nieuwste features van CC2019.


Meer informatie


Over Fernando Pauwels

Fernando is de oprichter van Motion in Sync, een creatief bedrijf, dat al eerder films, motion graphics en bewegende beelden maakte voor kleine en grote brandowners zoals Velux, Make-A-Wish, KBC, Pioneer, etc. Voor Catena Company geeft hij les in alles wat het bewegend beeld aangaat in de software pakketten die hij zelf gebruikt. After Effects, Premiere, Final Cut en Davinci Resolve hebben weinig geheimen meer voor hem en ook Cinema 4D is stilaan zijn geheimen aan het prijsgeven. Als hobbies heeft hij vier kinderen en één vrouw waar hij met veel plezier tijd mee doorbrengt.

  • Volg Fernando Pauwels op

Recent...

Wijzigingen in Adobe Creative Cloud download beschikbaarheid en gebruik

Wijzigingen in Adobe Creative Cloud download beschikbaarheid en gebruik

15 mei, 2019 - Tim Melis

Voor wie over een Adobe CC abonnement beschikt, was het vorige week wellicht even slikken. Abonnees ontvingen een mail met belangrijke wijzigingen rond het gebruik van verschillende Adobe programma's.

Lees meer

Enfocus Pitstop 2019 introduceert nieuwe tools

Enfocus Pitstop 2019 introduceert nieuwe tools

29 april, 2019 - Tim Melis

Wie al even in de grafische sector meedraait, zal ongetwijfeld "Pitstop" kennen. Net zoals het programma Adobe Photoshop nu ook bekend is als het werkwoord "Photoshoppen", heeft Enfocus Pitstop dezelfde…

Lees meer

Hoe lezen slechtzienden en blinden teksten in PDF bestanden?

Hoe lezen slechtzienden en blinden teksten in PDF bestanden?

27 maart, 2019 - Patrick Toebosch

Sinds 22 december 2016 is er een nieuwe Europese richtlijn van kracht om de toegankelijkheid van overheidswebsites en mobiele applicaties te verbeteren.

Lees meer

4 redenen om aan de slag te gaan met CC Libraries

4 redenen om aan de slag te gaan met CC Libraries

6 maart, 2019 - Patrick Toebosch

Enkele jaren geleden lanceerde Adobe samen met de Creative Cloud apps ook tal van services. Veelbelovend werd toen gezegd. Ondertussen zijn we enkele jaren verder en zien we dat deze…

Lees meer

Jaarverslagen produceren zonder zorgen? Het kan prima...

Jaarverslagen produceren zonder zorgen? Het kan prima...

25 februari, 2019 - Tim Melis

Ondertussen is het einde van het eerste kwartaal weer in zicht en op menig marketing- en communicatieafdeling is het weer alle hens aan dek. Een ééns zo rustige kantooromgeving werd…

Lees meer

Adobe Xd: Ontwerp de userinterfaces van morgen

Adobe Xd: Ontwerp de userinterfaces van morgen

5 februari, 2019 - Tim Melis

Sinds jaar en dag is Adobe een vaste waarde in het grafisch landschap. Op 20 jaar tijd heeft het een ijzersterk portfolio uitgebouwd met krachtige softwareoplossingen die voldoen aan de…

Lees meer

Adobe Illustrator CC 2019: Een waardevolle upgrade?

Adobe Illustrator CC 2019: Een waardevolle upgrade?

22 januari, 2019 - Tim Melis

Ook Adobe Illustrator bracht enkele maanden geleden een nieuwe release uit. In dit blog artikel geven we jullie graag een overzicht van de belangrijkste wijzigingen. Welke nieuwe functies werden toegevoegd?…

Lees meer

Photoshop CC 2019: Kon het nog beter worden?

Photoshop CC 2019: Kon het nog beter worden?

14 januari, 2019 - Tim Melis

Het nieuwe jaar is weer gestart en omdat het net vaak die eerste weken van het jaar wat rustiger op kantoor is, is dit het uitgelezen moment om de nieuwe…

Lees meer