Blog

Adobe CC event

Adobe Creative Cloud 2019 Event

donderdag, 29 november 2018, geschreven door: Geerte Verbraeken

Afgelopen weken organiseerde Catena Company enkele events om jullie op de hoogte te brengen van de nieuwigheden in het Adobe CC2019 pakket. Zo konden jullie kiezen uit een video sessie met Fernando Pauwels en/of een design sessie met Patrick Toebosch.

Tijdens deze events dompelden we 180 deelnemers helemaal onder in de nieuwste functies van Photoshop, InDesign, Illustrator, After Effects, Premiere, ... We sommen ze hier even voor je op!Tijdens deze events dompelden we 180 deelnemers helemaal onder in de nieuwste functies van Photoshop, InDesign, Illustrator, After Effects, Premiere, ... We sommen ze hier even voor je op!

Design sessie Adobe CC2019

De bomvolle design sessies met onze enthousiaste docent Patrick Toebosch waren wederom een succes. Patrick nam alle deelnemers mee in zijn snoepwinkel van Photoshop, Illustrator, InDesign en ook zijn favoriete Adobe tool: Bridge. Hij toonde onder andere de nieuwe Freeform Gradient (Vrijvorm verloop tool) die je toelaat geavanceerde en gemakkelijkere verlopen te maken in Illustrator. Een zeer merkwaardige verbetering met een volledig nieuwe approach en meer flexibiliteit. Wij zijn alvast fan.

Naast Photoshop en Illustrator was het vooral InDesign met de meeste nieuwigheden. In deze nieuwe versie werd vooral gefocust op de integratie van een artificiële intelligentie tool binnen InDesign, namelijk Adobe Sensei en de mogelijkheid om PDF commentaren te importeren. Velen van jullie zullen bevestigen dat het hoog tijd werd dat deze functie werd geïntegreerd.Adobe XD mocht de designsessie van Patrick afsluiten. Een nog altijd minder gekende tool binnen het Adobe pakket maar wel één van de meest groeiende. Met Adobe XD maak je snel en gemakkelijk apps en interactieve websites, ... op.

Nieuwigheden binnen deze tool zijn de mogelijkheid tot het integreren van spraakcommando's en -opnames te doen in je app. De groei van "voice search" in digitale marketing is enorm en dat nam Adobe ten harte in hun nieuwste release van Adobe XD. 
 

Video sessie Adobe CC2019

Fernando Pauwels, onze docent all things video, nam ons een middag mee in het hele video-pakket van Adobe Creative Cloud.After Effects mocht de spits afbijten. Een verbeterde versie van de bekende puppet pin tool en de implementatie van Mocha AE binnen After Effects zorgden voor wow-momenten tijdens deze presentatie. Later volgde ook de updates in Premiere Pro waar je nu in VR 180 video's kunnen maken. Ook kondigde Adobe Project Rush aan, de video app om snel op je mobiel video's te editen. Laat ons zeggen dat dit de Lightroom Mobile voor video mag genoemd worden.

Binnen After Effects heb je al een tijdje de mogelijkheid om in Cinema 4D 3D objecten op te maken. Alhoewel deze een Lite versie is van Cinema 4D kan je er al aardig wat interessante objecten mee opmaken. Afsluiten deed Fernando met het openen van zijn goocheldoos in Cinema4D. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos en dat wisten jullie duidelijk te appreciëren.

 

Voor onze deelnemers creëerden we een overzicht met alle nieuwigheden binnen Adobe CC2019.
Interesse? Je kan ons overzicht hier downloaden.

 

Wil je in de toekomst op de hoogte gehouden worden van al onze events en design tips?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief onderaan deze blog.

 

De after movie van dit event:


Over Geerte Verbraeken

Geerte is sinds jaar en dag een vaste waarde binnen Catena. Ze begon als licentiespecialiste, maar ontpopte zich later als trainingcoördinator. Geerte ontwikkelt nieuwe trainingmodules en gaat samen met de docenten op zoek naar interessante onderwerpen om trainingen rond te organiseren. Naast Catena is ze mama van 2 prachtige kids. Een dochter, Tille en een zoon, Fonne. In haar vrije tijd houdt ze zich graag creatief bezig met allerlei projectjes.

  • Volg Geerte Verbraeken op

Recent...

Wijzigingen in Adobe Creative Cloud download beschikbaarheid en gebruik

Wijzigingen in Adobe Creative Cloud download beschikbaarheid en gebruik

15 mei, 2019 - Tim Melis

Voor wie over een Adobe CC abonnement beschikt, was het vorige week wellicht even slikken. Abonnees ontvingen een mail met belangrijke wijzigingen rond het gebruik van verschillende Adobe programma's.

Lees meer

Enfocus Pitstop 2019 introduceert nieuwe tools

Enfocus Pitstop 2019 introduceert nieuwe tools

29 april, 2019 - Tim Melis

Wie al even in de grafische sector meedraait, zal ongetwijfeld "Pitstop" kennen. Net zoals het programma Adobe Photoshop nu ook bekend is als het werkwoord "Photoshoppen", heeft Enfocus Pitstop dezelfde…

Lees meer

Hoe lezen slechtzienden en blinden teksten in PDF bestanden?

Hoe lezen slechtzienden en blinden teksten in PDF bestanden?

27 maart, 2019 - Patrick Toebosch

Sinds 22 december 2016 is er een nieuwe Europese richtlijn van kracht om de toegankelijkheid van overheidswebsites en mobiele applicaties te verbeteren.

Lees meer

4 redenen om aan de slag te gaan met CC Libraries

4 redenen om aan de slag te gaan met CC Libraries

6 maart, 2019 - Patrick Toebosch

Enkele jaren geleden lanceerde Adobe samen met de Creative Cloud apps ook tal van services. Veelbelovend werd toen gezegd. Ondertussen zijn we enkele jaren verder en zien we dat deze…

Lees meer

Jaarverslagen produceren zonder zorgen? Het kan prima...

Jaarverslagen produceren zonder zorgen? Het kan prima...

25 februari, 2019 - Tim Melis

Ondertussen is het einde van het eerste kwartaal weer in zicht en op menig marketing- en communicatieafdeling is het weer alle hens aan dek. Een ééns zo rustige kantooromgeving werd…

Lees meer

Adobe Xd: Ontwerp de userinterfaces van morgen

Adobe Xd: Ontwerp de userinterfaces van morgen

5 februari, 2019 - Tim Melis

Sinds jaar en dag is Adobe een vaste waarde in het grafisch landschap. Op 20 jaar tijd heeft het een ijzersterk portfolio uitgebouwd met krachtige softwareoplossingen die voldoen aan de…

Lees meer

Adobe Illustrator CC 2019: Een waardevolle upgrade?

Adobe Illustrator CC 2019: Een waardevolle upgrade?

22 januari, 2019 - Tim Melis

Ook Adobe Illustrator bracht enkele maanden geleden een nieuwe release uit. In dit blog artikel geven we jullie graag een overzicht van de belangrijkste wijzigingen. Welke nieuwe functies werden toegevoegd?…

Lees meer

Photoshop CC 2019: Kon het nog beter worden?

Photoshop CC 2019: Kon het nog beter worden?

14 januari, 2019 - Tim Melis

Het nieuwe jaar is weer gestart en omdat het net vaak die eerste weken van het jaar wat rustiger op kantoor is, is dit het uitgelezen moment om de nieuwe…

Lees meer