Blog

CC libraries

4 redenen om aan de slag te gaan met CC Libraries

woensdag, 06 maart 2019

Enkele jaren geleden lanceerde Adobe samen met de Creative Cloud apps ook tal van services. Veelbelovend werd toen gezegd. Ondertussen zijn we enkele jaren verder en zien we dat deze services vorm beginnen krijgen. Ik licht graag even de dos en don’ts toe van Adobe CC Libraries. Wat is het, wat niet en waarom zou je dit best integreren in je workflow.

Lees meer
Jaarverslagen opmaken

Jaarverslagen produceren zonder zorgen? Het kan prima...

maandag, 25 februari 2019

Ondertussen is het einde van het eerste kwartaal weer in zicht en op menig marketing- en communicatieafdeling is het weer alle hens aan dek. Een ééns zo rustige kantooromgeving werd omgetoverd tot een werkplek vol bedrijvigheid. Alle middelen worden ingezet om de jaarverslagen van 2018 niet alleen zo mooi mogelijk weer te geven, maar nog belangrijker, te voorzien van de meest actuele teksten en cijfers. In dit proces zijn verschillende partijen betrokken waaronder financieel experten, juristen, CEO's, leden van de raad van bestuur, redacteurs, copywriters en vormgevers.

Lees meer
Adobe Xd design

Adobe Xd: Ontwerp de userinterfaces van morgen

dinsdag, 05 februari 2019

Sinds jaar en dag is Adobe een vaste waarde in het grafisch landschap. Op 20 jaar tijd heeft het een ijzersterk portfolio uitgebouwd met krachtige softwareoplossingen die voldoen aan de noden van bijna elke grafische vormgever en multimediadesigner. Ook voor creatievelingen die bezig zijn met UX/UI design breidde Adobe hun softwareportfolio uit.

Lees meer
Illustrator CC2019

Adobe Illustrator CC 2019: Een waardevolle upgrade?

dinsdag, 22 januari 2019

Ook Adobe Illustrator bracht enkele maanden geleden een nieuwe release uit. In dit blog artikel geven we jullie graag een overzicht van de belangrijkste wijzigingen. Welke nieuwe functies werden toegevoegd? Lees gerust even verder ...

Lees meer
Photoshop CC 2019

Photoshop CC 2019: Kon het nog beter worden?

maandag, 14 januari 2019

Het nieuwe jaar is weer gestart en omdat het net vaak die eerste weken van het jaar wat rustiger op kantoor is, is dit het uitgelezen moment om de nieuwe features van een programma onder de loep te nemen. In deze blog richten we graag de schijnwerpers op één van de paradepaardjes van Adobe: Adobe Photoshop CC2019. Wat zijn de belangrijkste nieuwe features van deze topper? We sommen ze graag voor jullie op.

Lees meer
Infographics Congres 2018

Photoshop, een essentiële skill voor elke marketing medewerker

woensdag, 09 januari 2019

Al jaren is Photoshop één van dé tools in grafisch ontwerp of webdesign. Vroeger werd Adobe Photoshop vooral aanschouwd als een soort ‘extra’ vaardigheid, maar intussen werd het een ‘must have’-skill voor marketeers binnen brandowners. Eens je kennis van Photoshop van een goed niveau is, maakt je dat binnen een marketingafdeling een waardevollere werknemer.

Lees meer

Fijne feestdagen!

woensdag, 19 december 2018

Fijne feestdagen en een schitterend 2019 gewenst van het ganse Catena Company-team!

Lees meer
Infographics Congres 2018

Infographics Congres 2018

dinsdag, 18 december 2018

Het Infographics Congres is een welbekend event omtrent alles rond, je kan het al raden, infographics. Ik had het genoegen om op deze dag aanwezig te zijn in Hilversum om alle nieuwtjes te ontdekken rond deze trend. Verschillende sprekers deelden hun ervaringen over hoe zij enerzijds het hele proces aanpakken en anderzijds ze dit bij klanten presenteren. Daarnaast waren er enkele sprekers met interessante cases die aantonen hoe bijzonder nuttig infographics kunnen zijn in sectoren waar je het niet zou verwachten.

Lees meer