Blog

Een terugblik op Us by night

Een terugblik op Us by night

woensdag, 29 november 2017

Afgelopen weekeinde bezocht ik samen met Geerte van Catena Company het creativity & designfestival Us By Night in Antwerpen. Het waren 3 avonden vol inspirerende sessies en fijne ontmoetingen. Er stond ook een installatie van Pieter Boels, spreker tijdens de laatste masterclass van de ZOOmertrainingen, die samen met een collega het collectief Analphabetics heeft opgericht. Het is altijd leuk om talent van Belgische bodem te zien schitteren in een internationale context. Ik maakte voor hen een filmpje over hun installatie.

Lees meer
De clash tussen Photoshop en Affinity Photo, wie komt er als beste uit?

De clash tussen Photoshop en Affinity Photo, wie komt er als beste uit?

donderdag, 09 november 2017

De strijd kan losbarsten

Nog enkele jaren te gaan en Photoshop blaast 30 kaarsjes uit. Velen hebben het geprobeerd, maar geen enkel ander programma is er in geslaagd Photoshop van de troon te stoten. We merken wel dat er één ontwikkelaar is die deze uitdaging heel serieus heeft genomen en ondertussen een waardige concurrent van Photoshop is geworden: Affinity Photo. Vanuit mijn jarenlange ervaring in Photoshop maak ik graag de tijd om Affinity Photo onder de loep te nemen en neem ik je in deze blogpost mee in mijn bevindingen.

Lees meer
Canva, was da?

Canva, was da?

maandag, 25 september 2017

Canva versus Spark

Ontwerpers gebruiken programmatuur van Adobe. Ze mixen InDesign, Illustrator, Photoshop, en Typografie en maken de mooiste dingen. Maar wat als je geen ontwerper bent en toch wat moois wilt maken? Ben je dan verplicht om je te verdiepen in al deze programmatuur? Gelukkig niet. Daarover gaat dit artikel.

Lees meer
ZOOmertrainingen

ZOOmertrainingen

maandag, 25 september 2017

“Waarom ik steeds terugkom voor trainingen.”

Vele trainingen die wij organiseren, kunnen rekenen op een groot aantal geïnteresseerde en enthousiaste mensen. De grootte van ons aanbod heeft daar zeker een aandeel in. Ons aanbod bestaat uit tientallen trainingen die elk een specifiek thema behandelen, van Adobe Photoshop tot het maken van geanimeerde webbanners. Hierdoor vinden mensen vaak waar ze naar op zoek zijn. Het is dan ook niet uitzonderlijk dat sommige mensen geen genoeg krijgen van onze trainingen en keer op keer terugkomen om bij te leren over andere programma’s. Niet enkel ons aanbod zorgt ervoor dat mensen terugkomen om nieuwe opleidingen bij Catena te volgen. Wij gingen het alvast even na en bundelden de antwoorden in deze blogpost.

Lees meer