Blog

Adobe Creative Cloud

Wijzigingen in Adobe Creative Cloud downloadbeschikbaarheid en gebruik

woensdag, 15 mei 2019

Voor wie over een Adobe CC abonnement beschikt, was het vorige week wellicht even slikken. Abonnees ontvingen een mail met belangrijke wijzigingen rond het gebruik van verschillende Adobe programma's.

Lees meer
Enfocus

Enfocus Pitstop 2019 introduceert nieuwe tools

maandag, 29 april 2019

Wie al even in de grafische sector meedraait, zal ongetwijfeld "Pitstop" kennen. Net zoals het programma Adobe Photoshop nu ook bekend is als het werkwoord "Photoshoppen", heeft Enfocus Pitstop dezelfde status verworven als werkwoord "Pitstoppen".

Lees meer
Hand voor ogen - Interpretatie blinden en slechtzienden

Hoe lezen slechtzienden en blinden teksten in PDF bestanden?

woensdag, 27 maart 2019

Sinds 22 december 2016 is er een nieuwe Europese richtlijn van kracht om de toegankelijkheid van overheidswebsites en mobiele applicaties te verbeteren.

Lees meer
CC libraries

4 redenen om aan de slag te gaan met CC Libraries

woensdag, 06 maart 2019

Enkele jaren geleden lanceerde Adobe samen met de Creative Cloud apps ook tal van services. Veelbelovend werd toen gezegd. Ondertussen zijn we enkele jaren verder en zien we dat deze services vorm beginnen krijgen. Ik licht graag even de do's en don’ts toe van Adobe CC Libraries. Wat is het, wat niet en waarom zou je dit best integreren in je workflow.

Lees meer
Jaarverslagen opmaken

Jaarverslagen produceren zonder zorgen? Het kan prima...

maandag, 25 februari 2019

Ondertussen is het einde van het eerste kwartaal weer in zicht en op menig marketing- en communicatieafdeling is het weer alle hens aan dek. Een ééns zo rustige kantooromgeving werd omgetoverd tot een werkplek vol bedrijvigheid. Alle middelen worden ingezet om de jaarverslagen van 2018 niet alleen zo mooi mogelijk weer te geven, maar nog belangrijker, te voorzien van de meest actuele teksten en cijfers. In dit proces zijn verschillende partijen betrokken waaronder financieel experten, juristen, CEO's, leden van de raad van bestuur, redacteurs, copywriters en vormgevers.

Lees meer
Adobe Xd design

Adobe Xd: Ontwerp de userinterfaces van morgen

dinsdag, 05 februari 2019

Sinds jaar en dag is Adobe een vaste waarde in het grafisch landschap. Op 20 jaar tijd heeft het een ijzersterk portfolio uitgebouwd met krachtige softwareoplossingen die voldoen aan de noden van bijna elke grafische vormgever en multimediadesigner. Ook voor creatievelingen die bezig zijn met UX/UI design breidde Adobe hun softwareportfolio uit.

Lees meer
Illustrator CC2019

Adobe Illustrator CC 2019: Een waardevolle upgrade?

dinsdag, 22 januari 2019

Ook Adobe Illustrator bracht enkele maanden geleden een nieuwe release uit. In dit blog artikel geven we jullie graag een overzicht van de belangrijkste wijzigingen. Welke nieuwe functies werden toegevoegd? Lees gerust even verder ...

Lees meer
Photoshop CC 2019

Photoshop CC 2019: Kon het nog beter worden?

maandag, 14 januari 2019

Het nieuwe jaar is weer gestart en omdat het net vaak die eerste weken van het jaar wat rustiger op kantoor is, is dit het uitgelezen moment om de nieuwe features van een programma onder de loep te nemen. In deze blog richten we graag de schijnwerpers op één van de paradepaardjes van Adobe: Adobe Photoshop CC2019. Wat zijn de belangrijkste nieuwe features van deze topper? We sommen ze graag voor jullie op.

Lees meer