Blog

Adobe Max 2018

Adobe Max 2018: een overzicht

woensdag, 31 oktober 2018

Zoals ieder jaar begint Adobe MAX met de keynote van Adobe’s CEO Shantanu. Zoals we hem kennen, is hij laaiend enthousiast over hun nieuwste paradepaardje, Adobe Sensei. Een artificiële intelligentie-tool die je workflow binnen de Adobe tools nog meer versneld.

Zijn presentatie in 3 ‘keywords’: vrijheid van creativiteit, een snelle workflow en het openstellen van nieuwe kanalen en technologieën voor creatives. We overlopen even de belangrijkste punten van de keynotes.

Lees meer
After Effects features Adobe CC 2019

3 nieuwe features van Adobe After Effects CC2019

dinsdag, 16 oktober 2018

Midden oktober betekent binnen de filmwereld dat we ook reikhalzend uitkijken naar de nieuwe features die Adobe met haar Creative Cloud aan de wereld voorstelt op Adobe Max. Vandaag lichten we een aantal nieuwe features van Adobe After Effects eruit. We kijken naar drie nieuwe features, namelijk het aangepaste Essential Graphics paneel, de aangepaste 3D werkruimte en de puppet pin tool die is uitgebreid.

Lees meer
Affinity Publisher versus Indesign

Affinity Publisher vs Indesign

woensdag, 03 oktober 2018

Na lange tijd is de eerste (beta) release van Affinity Publisher uit. Een langverwachte release dat als een alternatief zou dienen voor Adobe Indesign. Maar is Affinity Publisher een waardig alternatief tegenover Indesign? Of blijft Indesign de tool bij uitstek? We gaan meer in de diepte met Affinity Publisher.

Lees meer
Affinity Publisher interface

Affinity Publisher (Beta release) - Een eerste indruk

woensdag, 03 oktober 2018

We kunnen niet ontkennen dat we lange tijd hals reikend hebben uitgekeken naar de eerste (beta) release van Affinity Publisher. Sinds de eerste teaser video vorige Kerstperiode de wereld werd ingezonden, stond in onze agenda augustus 2018 in het rood omcirkelt en hielden we angstvallig de mailbox in de gaten. Net op de valreep volgde de langverwachte mail waarin Affinity zijn eerste download link ter beschikking stelde en dat de verwachtingen hooggespannen waren, is op zijn minst een understatement te noemen.

Lees meer
Een terugblik op Us by night

Een terugblik op Us by night

woensdag, 29 november 2017

Afgelopen weekeinde bezocht ik samen met Geerte van Catena Company het creativity & designfestival Us By Night in Antwerpen. Het waren 3 avonden vol inspirerende sessies en fijne ontmoetingen. Er stond ook een installatie van Pieter Boels, spreker tijdens de laatste masterclass van de ZOOmertrainingen, die samen met een collega het collectief Analphabetics heeft opgericht. Het is altijd leuk om talent van Belgische bodem te zien schitteren in een internationale context. Ik maakte voor hen een filmpje over hun installatie.

Lees meer
De clash tussen Photoshop en Affinity Photo, wie komt er als beste uit?

De clash tussen Photoshop en Affinity Photo, wie komt er als beste uit?

donderdag, 09 november 2017

De strijd kan losbarsten

Nog enkele jaren te gaan en Photoshop blaast 30 kaarsjes uit. Velen hebben het geprobeerd, maar geen enkel ander programma is er in geslaagd Photoshop van de troon te stoten. We merken wel dat er één ontwikkelaar is die deze uitdaging heel serieus heeft genomen en ondertussen een waardige concurrent van Photoshop is geworden: Affinity Photo. Vanuit mijn jarenlange ervaring in Photoshop maak ik graag de tijd om Affinity Photo onder de loep te nemen en neem ik je in deze blogpost mee in mijn bevindingen.

Lees meer
Canva, was da?

Canva, was da?

maandag, 25 september 2017

Canva versus Spark

Ontwerpers gebruiken programmatuur van Adobe. Ze mixen InDesign, Illustrator, Photoshop, en Typografie en maken de mooiste dingen. Maar wat als je geen ontwerper bent en toch wat moois wilt maken? Ben je dan verplicht om je te verdiepen in al deze programmatuur? Gelukkig niet. Daarover gaat dit artikel.

Lees meer
ZOOmertrainingen

ZOOmertrainingen

maandag, 25 september 2017

“Waarom ik steeds terugkom voor trainingen.”

Vele trainingen die wij organiseren, kunnen rekenen op een groot aantal geïnteresseerde en enthousiaste mensen. De grootte van ons aanbod heeft daar zeker een aandeel in. Ons aanbod bestaat uit tientallen trainingen die elk een specifiek thema behandelen, van Adobe Photoshop tot het maken van geanimeerde webbanners. Hierdoor vinden mensen vaak waar ze naar op zoek zijn. Het is dan ook niet uitzonderlijk dat sommige mensen geen genoeg krijgen van onze trainingen en keer op keer terugkomen om bij te leren over andere programma’s. Niet enkel ons aanbod zorgt ervoor dat mensen terugkomen om nieuwe opleidingen bij Catena te volgen. Wij gingen het alvast even na en bundelden de antwoorden in deze blogpost.

Lees meer